Нинішнього тижня парламентарії планують розглянути понад 136 питань. З огляду на те, що в п’ятницю восьму сесію планується закрити, то під час погоджувальної ради народні депутати припускали, що у вівторок та четвер, можливо, доведеться продовжити засідання до повного розгляду питань порядку денного. Однак навіть у такому напруженому режимі всі питання законотворцям пройти буде дуже важко. Адже, за словами голови Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерія Сушкевича, лише до проекту Пенсійної реформи надійшло близько тисячі поправок, тож, якщо їх автори наполягатимуть, то кожну поправку треба розглядати окремо. У порядку денному це питання заплановано на четвер.
 Крім цього, 7 липня мають розглянути ще більше півсотні законопроектів, серед них є й такі резонансні для суспільства, як проект закону про цьогорічну амністію, про державний земельний кадастр.
Не менш напружений графік чекатиме на депутатів й у вівторок. Щоправда, цього дня більшість питань розглядатимуть у першому читанні. У другому читанні планують розглянути лише два питання: урядовий проект закону про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, та зміни до Земельного кодексу для приведення у відповідність його із Кодексом про надра. У середу — традиційний «день опозиції» та питання ратифікації. А в п’ятницю, після розгляду восьми проектів законів, о 13.00 планується закрити сесію.
Масла у вогонь на цьому сесійному тижні можуть долити депутати від «БЮТ-«Батьківщина». Як поінформував керівник цієї парламентської фракції, її члени мають намір увесь цей час перебувати у суді, підтримуючи своєю присутністю там Юлію Тимошенко. Водночас, наголосив керівник фракції Іван Кириленко, коли в сесійній залі розглядатимуть справді важливі питання, бютівці на засідання все ж приходитимуть. Колеги по опозиції, представники «НУ—НС», боротися із вітчизняним судочинством планують інакше. Вони наполягають на розглядові проекту закону за авторством Арсенія Яценюка, який унеможливлює упередженість правосуддя у розглядові справ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Цей документ передбачає і звіт Генпрокурора з трибуни Верховної Ради, і перевірку з боку Вищої ради юстиції.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.
Микола Мартиненко, Володимир Каплієнко, Іван Кириленко.
Ігор Шаров, Валентин Матвєєв, Олександр Єфремов.