Новий випадок захворювання на холеру зареєстровано в Маріуполі (Донецька область) Як і тиждень тому, пацієнтом холерного госпіталю став чоловік без роботи та стабільних джерел заробітку. Тож лікування зараз проходять двоє осіб, у вогнищі продовжують діяти посилені протиепідемічні заходи. Всього з початку спалаху захворювання в місті зареєстровано 19 хворих та дев’ять вібріоносіїв, більшість із них виписані після одужання.
Як зазначав «Голос України», переважна більшість мешканців Маріуполя, в яких було діагностовано холеру, — люди бідні та часто бездомні. Саме цей контингент опинився в полі зору місцевої влади та медиків. Обстежено на холеру 178 осіб без постійного місця проживання, із них 156 аналізів виявилися негативними, решту ще досліджують. У зв’язку із надзвичайною епідемічною ситуацією міський центр для обслуговування бездомних перевели на закритий режим роботи та взяли під охорону міліції. Загалом заклад розраховано на 50 осіб. Лише за два дні рейдів сюди доправили 29 «бомжів». Їм заборонено залишати межі закладу та вештатися, де заманеться. «Для наших підопічних є все найнеобхідніше для життя та цікавого дозвілля, — запевняє директор центру Сергій Кравченко. — Вони мешкають у кімнатах на двох—шістьох осіб, отримують триразове харчування. Щодня мають можливість переглянути свіжу пресу, подивитися телевізор чи пограти в настільні ігри». Притулок розширяється: очікується, що вже восени після ремонту відкриють ще одне крило. Для його облаштування місцева влада запланувала виділити 300 тисяч гривень.
Міська рада Маріуполя стурбована тим, що через новий випадок захворювання на холеру відкриття пляжів відкладено щонайменше на десять днів. А мешканців просять повідомляти про місцезнаходження волоцюг для обстеження на холеру, повідомляє наш власний кореспондент у Донецькій області Ліна КУЩ.