Минулої неділі Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь у святкуванні Дня флоту України в Севастополі.

Разом із Головою Державної Думи Російської Федерації Борисом Гризловим, міністром оборони України Михайлом Єжелем, головнокомандувачем Збройних Сил України Григорієм Педченком, командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України адміралом Віктором Максимовим та іншими посадовцями глава парламенту оглянув стрій кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України і Державної прикордонної служби України на внутрішньому рейді Севастопольської бухти та озброєння і військову техніку Військово-Морських Сил Збройних Сил України, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Вітаючи військовослужбовців з їхнім професійним святом, В. Литвин назвав його загальнодержавним. «Це свято є свідченням поваги до людей честі, мужності й братерства — до людей, які захищають Україну, які свято бережуть і примножують традиції, примножуючи таким чином славу і гордість України», — підкреслив він. Керівник парламенту висловив упевненість у тому, що тісне бойове братерство з моряками Чорноморського флоту Російської Федерації забезпечує мир, безпеку, передбачуваність та стабільність не тільки в Чорноморському регіоні, а й у всьому світі.
У рамках святкування Дня флоту Голова Верховної Ради України Володимир Литвин також взяв участь в урочистій церемонії вручення кортиків випускникам Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова.
Керівник парламенту вручив грамоти і цінні подарунки від Верховної Ради України з нагоди Дня флоту України за вагомий внесок у захист територіальної цілісності і незалежності Вітчизни, сумлінне та бездоганне служіння українському народові. В. Литвин з іншими учасниками заходу, серед яких були також ветерани війни та військової служби, поклав вінок до Меморіалу героїчним захисникам міста-героя Севастополя 1941—1942 років, оглянув кораблі, озброєння і військову техніку.
Голова Держдуми РФ Б. Гризлов нагородив В. Литвина за великий вклад у розвиток парламентаризму та зміцнення міжпарламентських зв’язків Почесним знаком Державної Думи Російської Федерації «За заслуги парламентаризму». 
Під час святкування Голова Верховної Ради пообіцяв, що при підготовці проекту державного бюджету на 2012 рік буде зроблено все, щоб урахувати потреби військових сил, у тому числі ВМС України. 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.