З 29 червня і по 27 липня ц. р. районну газету «Колос», що у Погребищі на Вінниччині, випускатимуть студенти Інституту журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка. Весь колектив редакції на цей час іде у відпустку.

Проект під умовною назвою «Незвичайна практика» реалізує Інститут журналістики за підтримки Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка, колишнього директора інституту, який передчасно пішов із життя. Його реалізацію узгодили з Вінницькою облдержадміністрацією: «Приємно, що саме наша область стала місцем проведення такого цікавого експерименту, — каже заступник керівника області Любов Спірідонова. — Його результати будуть цікаві і науковцям та фахівцям в галузі журналістики, і органам виконавчої влади району та області, адже отримаємо свіжий погляд на життя району очима молодих людей, які обрали своїм шляхом журналістику».

— Ми хочемо показати, якою є журналістика в «нетепличних» умовах, — каже керівник проекту заступник директора Інституту журналістики Юлія Нестеряк. — Це не лише практика для студентства, а й пізнання реальної глибинки, без глянцю. За словами співрозмовниці, практика в такому форматі для десяти студентів, які спробують себе самостійно у ролі журналістів, відбуватиметься вперше.

У радянські часи на Вінниччині уже проводили такий експеримент. Наприкінці 80-х років минулого століття його ініціював тодішній редактор Вінницької районної газети «Колгоспна зоря», заслужений журналіст України Володимир Климчук. Підтримував його проведення професор журналістики Григорій Вартанов. «Саме такою має бути практика, — переконаний Володимир Климчук. — Вона дає можливість майбутньому журналісту насамперед сповна відчути відповідальність, покладену на нього професією».