Підраховують збитки, завдані господарствам Одещини нещодавніми штормами, градом і зливами. Сільгоспкультури, за попередніми підрахунками, постраждали на 10 тисячах гектарів. У більшості це посіви ріпаку, кукурудзи й соняшнику. У Татарбунарському районі пошкоджено половину площ, засіяних ріпаком.

У північних районах поля з озимим ячменем перетворилися на справжнє болото. Необхідно чекати, доки ґрунт підсохне, і можна буде запускати техніку. Ячмінь під натиском вітру поліг, і тепер збирати його доведеться після того, як рослини піднімуться від землі хоча б на 10 сантиметрів.
Основний удар стихії прийняли на себе фруктові сади. Абрикоси, яблуні, груші практично «облисіли» — плодів на них немає. Постраждали виноградники. Практично не підлягають відновленню поля з томатами.
Разом з тим заступник голови облдержадміністрації Анатолій Новаковський, який курирує АПК, вважає, що збиток, завданий стихією, невеликий, й проливні дощі можуть вплинути на посіви кукурудзи й соняшнику, які наситилися вологою після посушливої погоди. На його думку, Одеська область досягне намічених рубежів і збере 3 мільйони тонн зернових.