Голова Верховної Ради України, Президент ПАЧЕС Володимир Литвин учора відкрив сорок четверте засідання Бюро Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва.
Звертаючись до членів бюро, глава українського парламенту висловив сподівання на конструктивну роботу тридцять сьомої Генеральної асамблеї ПАЧЕС. На його думку, засідання дозволять «закріпити динаміку міжпарламентської співпраці у Чорноморському регіоні».
Упродовж трьох днів члени національних делегацій у Києві обговорюватимуть питання законодавчого забезпечення переходу до «зеленої» економіки; застосування генетично модифікованих організмів з точки зору економіки та довкілля; ролі парламентів у забезпеченні законодавчої підтримки науково-технічного прогресу; дотримання санітарних стандартів ВООЗ. Асамблея також розгляне кадрові питання: вибори віце-президентів ПАЧЕС та керівництва Міжнародного секретаріату асамблеї. На завершення відбудеться церемонія передачі головування у ПАЧЕС від України Албанії: Голова Верховної Ради Володимир Литвин передасть повноваження Президента асамблеї Голові Парламенту Республіки Албанія Жозефіні Топаллі.
***
Учора Голова Верховної Ради, президент ПАЧЕС Володимир Литвин взяв участь у засіданні Постійного комітету ПАЧЕС. Воно відбулося напередодні 37-го Пленарного засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС, яке відкривається у Києві сьогодні.
Постійний комітет, до складу якого входять голови національних делегацій, члени бюро асамблеї та голови трьох спеціалізованих комітетів, затвердив порядок денний асамблеї та визначив перспективну роботу спеціалізованих комітетів. В. Литвин подякував колегам за спільну роботу і діяльність, спрямовану на зміцнення авторитету асамблеї.
Учасники засідання заслухали інформацію, яка стосується програми роботи ПАЧЕС у другому півріччі нинішнього року, про участь її представників у міжнародних міжпарламентських заходах, обговорили фінансові та кадрові питання.
Прес-служба Верховної Ради України.Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
На знімку: Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і Генеральний секретар ПАЧЕС Олексій Кудрявцев під час засідання Постійного комітету ПАЧЕС.