Найдешевший вид транспорту з’єднав два подільські міста — Вінницю й Хмельницький: вартість проїзду у рейковому автобусі становить лише 15,7 гривні, а за маршрутне таксі треба заплатити 35 гривень.

Ще одна особливість полягає в тому, що маршрут рейкового автобуса, на відміну від потягів, пролягає через місто-курорт Хмільник. На шляху прямування передбачено зупинки на станціях Гречани, Шепетівка, Старокостянтинів, Калинівка, Вінниця, Хмельницький.

Рейковий автобус, маршрут якого запровадила Південно-Західна залізниця, виготовлено в Польщі (серія РА 630М). Він має у своєму складі два моторні вагони, виготовлені за енергоощадними технологіями. Пасажирські вагони обладнані системою безпеки, у них сучасний інтер’єр, встановлено кондиціонери. Автобус розрахований на перевезення 308 пасажирів зі швидкістю 120 км/год.

Першими пасажирами рейкового автобуса стали майбутні залізничники, учні Козятинського вищого професійного училища залізничного транспорту. Вони вирушили на екскурсію до Хмельницького.