Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, відповідаючи на запитання під час прямої лінії в газеті «Известия в Украине». Земля в нас «на порядок недооцінена порівняно, скажімо, з європейськими країнами», — наголосив він.
«Коли ми говоримо про цей ринок, то передусім має передбачатися право людини розпоряджатися землею, яка є в неї у приватній власності, — зазначив В. Литвин. — Позиція одно-
значна: йдеться не про фактичний продаж, а насамперед про те, щоб у нас відбувся процес капіталізації, в тому числі за допомогою права здавати землю в оренду. І не на три—п’ять, а на десять і більше років».
Керівник українського парламенту нагадав, що в усіх країнах, де діє ринок землі, обіг її продажу на рік становить 1—3 відсотки. «А нам потрібно підвищити капіталізацію», — заявив В. Литвин. Водночас він зауважив: щоб ціну привести до загальноєвропейського рівня, за розрахунками спеціалістів, потрібно до десяти років. «Того дикого ринку, про який говорять і яким лякають, у нас не буде. Я в цьому впевнений», — наголосив Голова Верховної Ради. За його словами, в разі прийняття відповідного законопроекту ринок земель сільськогосподарського призначення для іноземців не відкриється. «Не йдеться про те, що землю продаватимуть іноземцям і хтось буде землю скуповувати», — зазначив керівник українського парламенту.
Водночас, заявив парламентарій, до кінця цієї сесії парламент не зможе прийняти законопроект про введення ринку землі сільськогосподарського призначення. «На цій сесії, тобто до осені, Верховна Рада не розглядатиме відповідні новації ані від Кабінету Міністрів, ані від народних депутатів», — сказав В. Литвин. Річ у тім, що парламент уже розглядав схожий законопроект і відхилив його, тож відповідно до Регламенту аналогічний документ може розглядатися лише на наступній сесії. Саме через це, зазначив 
В. Литвин, розроблений Кабінетом Міністрів проект закону про ринок землі досі не зареєстровано.
Прес-секретар Голови Верховної Ради.