Протягом трьох днів з вимушеними перервами на дощі в центрі Житомира палали горна, лунав передзвін молотів — тут проходив ІІ Всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва «Як ковалі щастя кували». Центральним і найбільшим кованим експонатом цього року стала шикарна карета, яку охороняв могутній рицар, теж із металу — в обладунках, зі щитом і мечем. А під каретою дрімала велика залізна ящірка, яку подобалося гладити дітям. Ще один експонат — кований герб Житомира. Це подарунок від ковалів, його встановлять у міськраді.

Перший у своєму житті виріб — цвях — викував житомирський міський голова Володимир Дебой, і його посвятили в ковалі, а представник Гільдії ковалів Донбасу Віктор Ковальов передав йому символ Донецька — ковану пальму.

Під час свята майстри трудилися над декоративною композицією, що символізує початок подружнього життя. Це дві великі переплетені обручки, прикрашені металевими квітами. Біля кувалд були не лише чоловіки. Свою квітку для обручок щастя кувала і зовсім молода дівчина. А одним з ініціаторів проведення цього свята є секретар Житомирської спілки ковалів Наталія Іванова.

Традиційними учасниками фестивалю стали члени військово-історичного клубу «Золота шпора», які в середньовічних обладунках проводили лицарські бої.