Прокуратура Луцька через невідповідність нормам законодавства і міжнародним документам, що ратифіковані Україною, припинила експлуатацію кімнат тимчасового утримання громадян у міськвідділі внутрішніх справ. Про це повідомив на сесії міської ради прокурор міста Сергій Данилін.
У черговій частині міськвідділу є дві кімнати для затриманих площею 12,5 і 2,5 квадратного метра. В народі такі ще називають «обезьянниками». Ці кімнати не призначені для тривалого перебування — харчуванням затримані не забезпечуються, немає необхідних умов для сну та миття, не передбачені прогулянки. А відсутність туалетів визначається Європейською конвенцією, як піддання людей тортурам. Міськвідділ не реагував на численні подання прокуратури про реконструкцію кімнат тимчасового тримання, тому й прийнято рішення про припинення їх експлуатації.
— Боюся, що без допомоги міської влади це питання міськвідділом швидко не буде вирішено, а тому і працівники міліції не зможуть виконувати свої обов’язки. В принципі, сьогодні затримати жодного чоловіка і доставити в міськвідділ неможливо, — зауважив прокурор.