Ніхто, либонь, не заперечить, що найбільшою сенсацією в третьому турі відбірного раунду Євро-2016 стала перемога збірної Польщі у Варшаві над чемпіонами світу німцями (2:0). Поляки здобули цю звитягу завдяки максимальній зібраності, налаштованості на жорстку боротьбу. Господарі, маючи за суперника команду суперкласу, не знітилися перед авторитетами і виявили завидні бійцівські якості. У підсумку — заслужена перемога.

Але нас, зрозуміло, цікавлять інші події — ті, що відбуваються в групі, де виступає збірна України. Там цікавого та захопливого вистачає.
Мабуть, багато хто з уболівальників від матчу у Львові чекав легкої перемоги української збірної. Але для господарів не все склалося так просто, як прогнозували експерти. Македонці, котрі хоч і мають серйозні кадрові проблеми, змогли нав’язати українцям гідну боротьбу. Хоча початок першого тайму дав підстави подумати, що для наших цей поєдинок — лише розминка.
Оборону гостей своїми проходами регулярно шматували Коноплянка та Ярмоленко. Однак трохи забракло точності завершальним передачам, а фланговим півоборонцям — настирності.
Македонці прийшли до тями ближче до середини першого відрізка зустрічі, відповівши, здавалося б, стовідсотковим голевим моментом, який не реалізував Ягович. Форвард із кількох метрів не зміг переграти П’ятова, котрий у цьому поєдинку зіграв не просто надійно, а блискуче.
Потім матч набув відкритого характеру, і вже в компенсований час наша збірна відкрила рахунок. Ефектним ударом ціль вразив динамівець Сидорчук (на знімку). Для нього перші виступи за національну команду можна вважати дуже успішними: два м’ячі у двох поєдинках!
Другий тайм розпочався з призначеного у ворота македонців одинадцятиметрового. Але зароблений Зозулею пенальті не реалізував Ярмоленко. Господарі провели ще кілька небезпечних атак, але так і не змогли збільшити матеріальну перевагу. А з середини тайму події на полі фактично почали контролювати «Червоні леви». Вони по-справжньому активізувалися, зрозумівши, що грати на «Арені Львів» — не така вже велика проблема. Але серія моментів так і не привела їх до забитого м’яча. Як підсумок — дуже важка трудова перемога збірної України — 1:0.
Шикарний другий тайм відбувся у Борисові, де білоруси приймали словаків, котрі мали дві перемоги — над Україною та Іспанією. Гості відкрили рахунок, але команда Білорусі відновила рівновагу. Їй залишалося відстояти якихось десять хвилин. Але стримати лідера групи, котрий включив високі швидкості, білорусам не вдалося. Натомість вони дозволили супернику забити ще два м’ячі. Отже, Словаччина здобула третю перемогу на старті та є незаперечним лідером у групі.
 
Євген Коноплянка (праворуч) багато працює і набирає свою найкращу форму.
 
Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).