Зокрема, в столиці до 15-ї річниці Конституції України передбачено проведення низки заходів за участю перших осіб держави, а також ряду загальноміських заходів. Безпосередньо в день річниці, 28 червня 2011 року, заплановано церемонію покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку та Михайлові Грушевському; проведення молебнів за Україну та український народ; святкові концертні програми, фестиваль «Сходи до неба» на Європейській площі тощо.

 

Як повідомляють УНН з посиланням на прес-службу КМДА, головний святковий концерт розпочнеться на майдані Незалежності о 19-й годині, триватиме до 22-ї та завершиться феєрверком. Гостей на центральній площі столиці зі святом привітає у своєму відеозверненні Президент України Віктор Янукович. Для присутніх виступатимуть відомі українські виконавці: Гайтана, Джамала, гурти «Мандри», «Mad Heads XL» та «Океан Ельзи». Крім того, в столиці відбудуться культурно-мистецькі акції та конкурси, зустрічі представників влади з активною громадськістю міста, різноманітні «круглі столи», книжкові тематичні виставки та пізнавально-інформаційні години у бібліотеках Києва.

Також будуть організовані фотовиставки, кіномистецькі заходи у кінотеатрах столиці для глядачів різної вікової категорії: від наймолодших до людей поважного віку. Заплановано проведення низки фізкультурно-спортивних змагань, турнірів, показових виступів окремих спортсменів і колективів та багато інших заходів.

З нагоди 15-ї річниці Конституції України у місті-герої Києві, у містах-героях Севастополі, Одесі, Керчі, а також у Вінниці, Львові, Рівному, Дніпропетровську та Житомирі будуть проведені святкові феєрверки двадцятьма залпами.

Нагадаємо, українське державне свято — День Конституції — відзначається щорічно 28 червня. У червні 1996-го, на п’ятий рік після проголошення незалежності України, депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «за» висловилися 315 парламентаріїв.