Футбол. Позавчора в Києві відбулася перша прес-конференція, присвячена проведенню Суперкубка України—2011. У заході взяв участь генеральний директор Прем’єр-ліги Олександр Єфремов. Він, зокрема, зазначив:
— Наступний розіграш Суперкубка стане вже восьмим. А Прем’єр-ліга проведе його вчетверте. Ми зі свого боку намагатимемось, щоб ця подія залишила яскраві спогади. Цього разу приз виборюватимуть дві найкращі вітчизняні команди: «Шахтар» і «Динамо». Отже, інтерес до наступного поєдинку має бути значним.
Одним із головних для нас є питання безпеки глядачів, бо очікується великий наплив уболівальників, як з Донецька, так і з Києва. Гадаю, ми впораємось з цією та іншими проблемами. Матч, як уже повідомлялося, відбудеться в Полтаві 5 липня (початок о 20.45).
— І скільки квитків побажали отримати учасники для своїх прихильників?
— Донеччани надіслали заявку на 1041 квиток, кияни просять 5 000. Але їхньої заявки ми ще не отримали.
— Яка вартість квитків?
— Від 40 до 150 гривень. При цьому їх кількість у найменшій ціновій категорії становитиме 37 відсотків від загальної. Квитки у касах стадіону «Ворскла» імені Бутовського продаються з 22 червня.
— Хто судитиме цей матч?
— Ми направили до Федерації футболу України пропозицію призначити суддівську бригаду на чолі з одеситом Віктором Швецовим. Однак куратор суддівського корпусу П’єрлуїджі Колліна відхилив її. Мотивував він це тим, що Швецов нещодавно вже обслуговував фінал Кубка країни за участю «Шахтаря» і «Динамо». Тому питання з призначенням вирішиться пізніше.
— Яким буде призовий фонд полтавського поєдинку?
— Плануємо мільйон гривень.
Офіційним титульним спонсором Суперкубка України є телеканал «Інтер», йому також належать права на трансляцію цього матчу. Керівник спортивних проектів телеканала Олександр Борисенко розповів, що очікується великий глядацький інтерес до поєдинку у Полтаві.
— У яких країнах зможуть подивитьсь цей матч?
— Покриття супутникового каналу «Інтер+» дозволить спостерігати за поєдинком у США і приблизно 40 країнах Європи. Пряма трансляція запланована також на одному з російських телеканалів. Гадаю, показ збере найбільшу аудиторію за час існування цього турніру...
Наступна прес-конференція до матчу за Суперкубок України запланована на 30 червня і відбудеться вона у Полтаві.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ.
* * *
Контрольний матч. «Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Дрезден, Німеччина). 5:1. Голи: Тейшейра, 25, Гай, 34, Дентіньо, 38, Мхітарян, 61, Давідсон, 68 (автогол) — Сівоньїч, 43. «Шахтар»: Рибка (Тетенко, 74), Іщенко, Чижов (Карп, 77), Гюбшман (Ємельянов, 55), Фернандіньо (Мхітарян, 55), Гай (Вакуленко, 77), Коста (Рац, 63), Тейшейра (Кравченко, 55), Адріано (Агахова, 55), Дентіньо (Ілюк, 63), Олійник (Кобін, 55).
Волкова переобрали
Баскетбол. Олександр Волков переобраний президентом Федерації баскетболу України. Рішення прийнято одноголосно делегатами конгресу ФБУ. Цю посаду олімпійський чемпіон, народний депутат України обіймає з 2007 року.
«Черкаські мавпи» повертаються
На засіданні засновників АБКУ «Суперліга» прийняли рішення про те, що «Черкаські мавпи» у сезоні 2011/2012 виступатимуть в еліті українського баскетболу. Про це розповів почесний президент черкаського клубу Сергій Одарич, який був присутнім на засіданні, повідомляє прес-служба клубу.
Нагорода для Олени
Відбулося вручення нагороди найкращій спортсменці України в травні, котру визначив НОК. Нею стала олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич (на знімку), котра здобула золоту нагороду на етапі Кубка світу у США.
Фото з архіву «Голосу України».