Сто мішків сміття зібрали студенти географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка в одному з наймальовничіших місць області — урочищі Червоне, що поблизу села Ниркова Заліщицького району. Неподалік — залишки Червоногородського замку, костелу, Джуринський водоспад — найбільший рівнинний водоспад на території України: вода тут падає з висоти 16 метрів.
Екологічну акцію організувало управління з питань туризму облдержадміністрації, працівники якого також взяли в ній активну участь. Не стояли осторонь і журналісти, які висвітлювали подію.
Для молодих людей це був урок не лише з екології, а й з правил поведінки на природі. В урочищі завжди багато відпочивальників, проте не всі вони прибирають за собою. Так накопичуються гори сміття. Але заради справедливості слід сказати, що недостатньо контейнерів для сміття, вбиралень. Тому, щоб поліпшити ситуацію, учасники акції разом з представниками влади обговорили ці питання. На майбутнє до таких екологічних заходів вирішили залучати студентів інших вузів та школярів.