Аспекти євроінтеграційних процесів та роботу українського парламенту в цьому напрямі обговорили перший заступник голови Комітету у закордонних справах Тарас Чорновіл та голова підкомітету Комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко під час зустрічі з робочою групою ЄС з питань Східної Європи та Центральної Азії (COEST).
Представників COEST насамперед цікавили хід прийняття нового виборчого законодавства та створення рівних можливостей для усіх політичних сил на майбутніх парламентських виборах. Вони, зокрема, зазначили, що проведення прозорих перегонів буде важливим тестом для України на предмет її відповідності європейським стандартам. Експерти погодилися з народними депутатами, що для України важливою залишається не лише економічна інтеграція, а передусім проведення справжніх реформ та розвиток демократичних процесів, дієва боротьба з корупцією, повага до опозиції та прав людини.
Про роботу Комітету з питань євроінтеграції щодо адаптації українського законодавства до європейського гостям розповіла Ірина Геращенко. За словами депутата, через експертизу комітету нині проходить 70 відсотків усіх законопроектів, які розглядаються у Верховній Раді до першого читання. При цьому депутат окреслила серйозну, на її погляд, проблему: законопроекти нерідко зазнають серйозних змін до другого читання. На думку І. Геращенко, потрібно це враховувати і встановити правило, щоб вони проходили експертизу на відповідність європейським нормам і стандартам напередодні прийняття в цілому. 
У свою чергу перший заступник голови Комітету у закордонних справах Тарас Чорновіл наголосив, що тема європейської інтеграції об’єднує різні парламентські фракції. 
Т. Чорновіл також зазначив, що в питанні євроінтеграції «хотілося б перейти від плану дій до дорожньої карти, тобто від зобов’язань України перед ЄС — до розуміння двосторонніх зобов’язань між Україною та Євросоюзом». 
Вл. інф.