Участь у знаменитому Сорочинському ярмарку цьогоріч багатьом підприємцям може виявитися не по кишені, бо здорожчав одразу на 50 відсотків. Однак організатори не засмучуються. На думку директора ТОВ «Сорочинський ярмарок» Юлії Єрмакової, підвищення цін не вплинуло на бажання підприємств представляти свою продукцію. На сьогодні на адресу товариства надійшло вже 100 заявок, а це, мовляв, на рівні минулого року. З підприємствами Полтавщини організатори працюють індивідуально та надають їм знижки.

— Усі, хто звернувся до нас з листами про знижки, отримали їх, — підкреслює Юлія Єрмакова. — Загалом же хочемо, аби Полтавщину представляли лише достойні підприємства та майстри. Дуже багато несанкціонованих точок розміщуються на території ярмарку і біля під’їздів до нього. Це заважає підходу і делегаціям, і гостям.
Щоб не червоніти перед гостями, організатори хочуть «відсіяти» і «недостойні заклади» харчування. Такими організатори вважають тих, хто не має стаціонарних закладів за місцем своєї торгової діяльності, а приїздить до Великих Сорочинців «посмажити шашликів». Загалом безплатно у ярмарку можуть взяти участь лише інваліди та митці, які мають статус народних майстрів України. Втім, досі незрозуміло, як підвищення ціни може вплинути на боротьбу з нелегалами, які й раніше воліли не платити.