Україна не повинна залишатися осторонь процесів, що відбуваються у світі. Наголосив Президент Віктор Янукович у четвер на пленарному засіданні Ради вітчизняних і іноземних інвесторів, — повідомляє Укрінформ.
«Україна як держава експортно орієнтована, безумовно, повинна у своїй політиці передбачати мотивації і для власного розвитку, поліпшення умов життя народу і піклуватися про те, щоб ми не були осторонь тих глобальних процесів, які відбуваються у світі», — сказав глава країни.
 Президент зазначив, що в умовах проведення якісних змін держава має співпрацювати з інвесторами. Водночас необхідно розуміти, що проведення реформ в Україні — це постійний процес. «Адже світ змінюється. Ті виклики, які на сьогодні є в світі, також будуть мінятися, і нам необхідно увесь час підлаштовуватися і вчасно приймати рішення», — сказав В. Янукович.
При цьому він визнав, що в ході проведення в Україні реформ не вдається уникати помилок, але їх необхідно вчасно виправляти. «Я впевнений у тому, що неможливо практично обійтися без помилок, але дуже важливо їх не повторювати і вчасно виправляти», — сказав Президент. «Для мене важливе відчуття того, що цей барометр, яким є бізнес, підкаже, в той бік вітер дме чи ні. Наше партнерство сьогодні має бути цікаве для двох сторін, або його треба вдосконалювати», — сказав він.
Віктор Янукович також зазначив, що у світі криза триває, зокрема, в таких країнах, як Греція, Ісландія, Португалія, і неможливо спрогнозувати, коли вона закінчиться. І наголосив, що в глобалізованому світі економіки різних країн взаємозалежні, і багато великих компаній, які представлені в Україні, є міжнародними. У цьому зв’язку Президент висловив думку, що наша країна має знайти такі форми відносин з бізнесом, які стимулювали б позитивні процеси в розвитку світової економіки.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).
 
 
Зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Томасом Міровим перед початком засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.