Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Його Величністю Королем Йорданії Абдаллою ІІ. Керівник українського парламенту висловив задоволення з приводу цієї зустрічі у стінах Верховної Ради України. Вітаючи високого гостя, В. Литвин підкреслив, що в Україні віддають належне зусиллям Абдалли ІІ, спрямованим на реалізацію кардинальних політичних та соціальних реформ, «адже Йорданія справедливо вважається одним із лідерів в арабському світі у сфері демократизації суспільства та лібералізації національної економіки». «Сьогодні як ніколи потрібен цивілізаційний діалог, запроваджений вами, аби нинішній складний світ тримався в рамках діалогу і миру», — сказав В. Литвин.

На знімку (зліва направо): Його Величність Король Йорданії Абдалла ІІ, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук під час огляду сесійної зали парламенту.

Голова Верховної Ради України наголосив на важливості міждержавних документів, підписаних сьогодні у рамках візиту Його Величності Короля Йорданії Абдалли ІІ, та на необхідності активізації двосторонніх відносин на міжпарламентському рівні. В. Литвин висловився за необхідність діалогу на рівні керівників парламентів. «Я розраховую на вашу підтримку і готовий до такого діалогу», — сказав він.
Його Величність Король Йорданії Абдалла ІІ висловив сподівання, що співпраця між нашими країнами розширюватиметься. 
Він наголосив на важливості міжпарламентського діалогу, адже співпраця депутатів надаватиме додаткових імпульсів для розвитку двостороннього співробітництва у різноманітних сферах.
В. Литвин зазначив, що Україна надає пріоритетне значення економічній складовій українсько-йорданських відносин і зацікавлена в їх подальшому поглибленні, розвитку взаємовигідної співпраці, спрямованій на спільну реалізацію вагомих інвестиційних проектів. При цьому керівник парламенту підкреслив, що важливим чинником для реалізації цього мають бути політична стабільність в Україні та її стабільне економічне зростання.
Він висловив задоволення хорошим рівнем гуманітарних зв’язків між нашими країнами, зазначивши, що «є великий потенціал у галузі освіти». Він нагадав, що понад три тисячі йорданських студентів навчаються в українських вузах.
«Я вірю і впевнений, що наші взаємини будуть виведені на якісно новий рівень завдяки нинішньому візиту Вашої Величності», — сказав В. Литвин.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото  Анастасії СИРОТКІНОЇ.