Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко переконаний, що за умов радикального зменшення популярності влади загалом та Партії регіонів і партій, що становлять парламентську більшість зокрема, пропорційна система може призвести до створення парламентської більшості без участі Партії регіонів. «Тобто, якщо ситуація із падінням довіри до влади та відповідно Партії регіонів не зміниться, фактично є вірогідність того, що на майбутніх парламентських виборах можливе створення так званої антипрезидентської більшості без участі Партії регіонів», — сказав він, спілкуючись із журналістами.
Змінити нинішню виборчу систему і запровадити змішану, каже парламентарій, хочуть, сподіваючись на те, що через залучення великого бізнесу та адмінресурсу в мажоритарних округах компенсується втрата довіри.
«Але за таких обставин у разі змішаної системи фактично можна говорити, що в Україні буде створено парламент і уряд меншості, оскільки більшість депутатів, які переможуть у виборчих округах і будуть імплементовані у майбутню пропрезидентську більшість, насправді не отримують підтримки на діяльність у системі влади, а будуть підтримані, як люди, які допомагають у вирішенні конкретних питань по округах», — підсумував М. Томенко. 
«Так незалежно від результатів по партійній частині буде створена своєрідна штучна парламентська більшість і відповідно й уряд на підтримку Президента», — додав він.
Прес-служба заступника Голови Верхової Ради.