Рівняни цими днями були свідками факту масової загибелі риби різних видів у річці Устя, що тече містом. На 180-метровому відрізку водяного плеса поблизу вулиці Набережної фахівці екологічних служб нарахували більше 14 тисяч рибин.
— За цим фактом ми провели перевірку, — коментує ситуацію перший заступник прокурора Рівненської області старший радник юстиції Олексій Романовський (на знімку). — Встановлено, що службові особи комунального підприємства «Рівненський міський трест зеленого господарства» в порушення вимог статті 15 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» неналежно виконували свої службові обов’язки щодо наведення порядку на прибережній смузі річки Устя поблизу вулиці Набережної у місті Рівне. Ця ділянка згідно з розпорядженням міського голови Рівного закріплена саме за цим підприємством. Річка була забруднена сміттям та різними побутовими відходами, які гнили, поглинаючи кисень і виділяючи сірководень, метан та вуглець. Ситуацію ускладнило ще й те, що за високих температур і розвитку одноклітинних та ниткоподібних водоростей у воді поглинається значна кількість кисню. Всі ці чинники, як запевняють експерти, спричинили те, що рибі в Усті забракло кисню.
За фактом неналежного виконання службових обов’язків службовими особами КП «Рівненський міський трест зеленого господарства», що завдало істотної шкоди державним інтересам, прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України.