У Кирилівці, що в Приазов’ї, з самого початку червня температура прибережної зони моря помітно більше 20 градусів. Не зіпсували її і дощі, які пішли тут на початку другої декади місяця, бо після них одразу вийшло сонце. Одне слово, справжнє курортне літо!
Від Кирилівки Якимівського району Запорізької області з її пляжами, які простягаються вздовж Пересипу (він розділяє Азовське море і Молочний лиман) і Федотової коси на кілька десятків кілометрів, теж враження найкращі. Напевне, саме через це автомобілів із російськими номерами тут не набагато менше, ніж із запорізькими чи дніпропетровськими. Кирилівка та ще майже 300 її баз відпочинку готові прийняти, нагодувати і розважити всіх бажаючих. Стан переважної більшості закладів відпочинку коли не зразковий, то близький до цього. Трішки псує враження хіба що графік водопостачання, але це вже така місцева специфіка.
Єдине, що розподіляє гостей курорту, — місця проживання та харчування. Розбіжності тут великі. Наприклад, проживання однієї особи коливається від 40 гривень за добу до 600. У середньому двомісний номер з кондиціонером, «зручностями» і телевізором коштує 280 гривень. Теж саме із харчуванням. Зрозуміло, що можна витратити і 300 гривень за один обід і не наїстися, а можна цілий день досить смачно прохарчуватися за якихось 70 гривень. Тут усе залежить від бажання знайти саме те, що вам підходить за якістю і гаманцем.
Невелика засторога для користувачів послуг туристичних агенцій. Будьте пильними! Найкраще ж, їдучи до Кирилівки, розпитати у знайомих чи поцікавитися в Інтернеті стосовно ціни і якості обслуговування. І попередньо зателефонуйте на обрану вами базу. Загалом же до Кирилівки із Запоріжжя (а краще і ближче — із Мелітополя) ви доберетеся у будь-якому разі. Можливо, у липні-серпні — з невеликими затримками, бо маршрутки зранку переповнені більш передбачливими відпочивальниками, які завчасно придбали квитки. У самій же Кирилівці налагоджено нормальне (хоч і відносно дороге — 5 гривень) автобусне сполучення. А далі вже дивіться на оголошення. Туди, де написано, що є вільні місця, заходьте. І це буде вже ваш особистий вибір, а не запропонована недобросовісними туроператорами «дешевизна» із неприємними «сюрпризами».