Нарешті публікації «Голосу України» про засилля приватних пасажирських транспортних засобів на магістралях області, які постійно наражають на серйозну небезпеку як пасажирів, так і пішоходів, зачепили владу і правоохоронців. Після виходу статті «Вистрибом за... тролейбусом» (20.05.2011.) працівники Державтоінспекції в Сумській області розгорнули операцію «Автобус-2011», яка підтвердила правдивість проблем, порушених газетою.
Так, з оглянутих за півмісяця майже 1600 приватних маршруток і автобусів, 15 відсотків виїжджали на лінію з технічними несправностями: заблокованими аварійними виходами, додатковими пасажирськими сидіннями, самочинно переобладнаним газовим балонним устаткуванням...
Інспекторами ДАІ виявлено 559 фактів порушення законодавства у сфері дорожнього руху. Серед них найбільш кричущі — керування пасажирським транспортом у нетверезому стані та відсутність будь-яких документів на право керування.
Сподіваємося, що вартові доріг візьмуться й за тих власників маршруток, а їх абсолютна більшість, які негласно дозволяють водіям працювати по півтори-дві зміни без перерви. І це при тому, що таке порушення підпадає під кримінальну статтю.