Необхідно зробити все можливе, щоб діти та підлітки повернулися на стадіони. Такою свою місію бачить віце-президент Міжнародної федерації легкої атлетики Сергій Бубка (на знімку), який побував у Литві на нараді представників легкоатлетичних федерацій східноєвропейських, балканських та азійських країн. «Головне, щоб стадіони та спортивні бази в усьому світі в першу чергу були відкриті для юнацтва та любителів спорту», — сказав він.

За словами олімпійського чемпіона і багаторазового рекордсмена світу, диктувати умови футбольним клубам, які за свої гроші будують суто футбольні поля без бігових доріжок, міжнародна федерація не може.
«Проте арени, що зводяться на бюджетні або громадські кошти, повинні бути багатофункціональними — з доріжками, секторами для метання і стрибків», — зазначив Сергій Назарович.
На думку президента НОК України, легка атлетика не боїться конкуренції з боку футболу, вона була і залишиться найважливішою спортивною дисципліною, базовою для фізичної підготовки абсолютно всіх атлетів.
Фото з архіву «Голосу України».