Верховна Рада на пленарному засіданні першим питанням розгляне законопроект про прокуратуру. Про це під час брифінгу повідомив голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Це буде історичний момент, бо без закону про прокуратуру вести мову про зміни в судовій системі, боротьбу з корупцією та загалом у правоохоронних органах було б неможливо», — сказав він.

За його словами, робоча група з погодження законопроекту про прокуратуру розглянула майже 80 поправок. Найкращим варіантом є законопроект у редакції Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Сергій Соболєв зазначив, що ухвалення цього проекту закону відкриє можливості для прийняття низки законодавчих актів з пакета антикорупційних законів, які були ухвалені раніше у першому читанні.

Також, за його словами, сьогодні парламент голосуватиме за внесення змін у виборче законодавство, зокрема, щодо проведення перевірок фінансування кампанії, порядку проведення перегонів і розширення бази виборців, котрі мають право голосувати. Крім того, він повідомив, що сьогодні парламент за пропозицією фракції ВО «Батьківщина» розгляне питання про затвердження 14 жовтня Днем свята українського війська.

Водночас Сергій Соболєв розповів, що під час наради у Голови Верховної Ради лідери фракцій розглянули питання про графік своєї подальшої роботи до обрання нового складу парламенту. Зокрема, ухвалили рішення — збиратися у разі надзвичайних подій у країні.

А ще, зазначив народний обранець, фракція ВО «Батьківщина» запропонувала парламенту висловити своє чітке ставлення до так званих виборів, які намагаються організувати терористичні організації «ДНР» і «ЛНР» другого листопада. Адже офіційна заява Верховної Ради з цього питання дасть підстави міжнародній спільноті не визнавати ці незаконні перегони.