Скасовано тимчасову заборону купання та любительського лову риби в Новоазовському та Першотравневому районах Донеччини. Таке рішення прийняла обласна санітарно-епідеміологічна станція після вивчення показників якості води в Азовському морі, повідомив головний санітарний лікар області Віктор Денисенко. Заборону було накладено наприкінці травня у зв’язку зі спалахом холери на узбережжі.
А от у Маріуполі суворі обмеження залишаються: ані купатися, ані ловити рибу в межах міста неможна. Санітарні лікарі кажуть, що тут у пробах морської води виявлене перевищення у 5—50 разів припустимих значень індексу лактозо-позитивної кишкової палички, а в чотирьох пробах морської води та одній пробі риби виділений холерний вібріон. На початку тижня у місті виявили ще одного хворого на холеру: літній мешканець приватного будинку наловив у Кальміусі риби та вирішив пригостити родину. Сам пенсіонер підхопив холерний вібріон, а його донька стала вібріоносієм і тепер також проходить лікування. Сьогодні в холерному госпіталі міста залишаються двоє хворих та три вібріоносії. Інші пацієнти завершили лікування і виписані додому.
Перший заступник голови Донецької ОДА Сергій Дергунов, відповідаючи на запитання кореспондента «Голосу України» про причини спалаху холери, повідомив таке: «Висновків на сьогодні немає. Є припущення фахівців, що за певними ознаками можна розглядати холерний вібріон як завезений варіант. Традиційний холерний вібріон, який не викликає захворювання, у нас у Маріуполі висівається постійно останні кілька десятиліть. Тут же йдеться про вібріон, який викликає захворювання, що востаннє реєструвалося в місті 1999 року».
Вл. інф.