Мітинг-реквієм відбувся напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни у Донецьку. Промовці закликали не забувати про велич та трагедію тих солдатів та офіцерів, які грудьми зустріли перший удар фашистів, та тих трудівників, які неймовірним напруженням сил забезпечували перемогу в тилу. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих. 
А в середу на сцені Донецького національного академічного музично-драматичного театру свою програму, складену із пісень воєнних років, представив колектив Державного академічного Малого театру Росії (Москва). До шахтарської столиці приїхали народні артисти Росії Еліна Бистрицька, Ірина Муравйова, Олександр Клюквін, Борис Невзоров, а також оркестр театру.
«Востаннє я була в Донецьку в 1943-му, коли тут розгорнули евакошпиталь, — розповіла Еліна Бистрицька, яка 13-річною дівчинкою працювала у шпиталі санітаркою — допомагала батькові-хірургу. — Здається, передній край був десь під Макіївкою. Бої були дуже сильні. Пам’ятаю місто — чорнота, жодної свічки. Темне, обвуглене, страшне місто. А зараз проїхалася — така краса! Це щастя, що доля подарувала мені шанс приїхати сюди». Народна артистка зізналася, що планує побувати в гостях у рідного брата, який мешкає в Донецьку та обіцяв зібрати всю рідню.
 
Донеччина.