Минулими вихідними під час робочої поїздки до Харківської області Президент України Петро Порошенко відвідав ДП «Завод імені В. О. Малишева», який входить до концерну «Укроборонпром» і спеціалізується на виготовленні сучасної бронетехніки. Главі держави були продемонстровані модернізовані БТР-Е і БТР-4 МВ, а також сучасний вітчизняний танк «Оплот».

— Кількість замовлень на підприємстві зростатиме. А в листопаді, гадаю, завод випустить рекордний обсяг танків і БТРів, яких дуже потребує українське військо. Об’єднавшись, ми з вами збережемо завод, виробничий потенціал Слобожанщини. Сьогодні увесь світ побачить танк «Оплот» -продукт вашої праці, яка доводить, що Україна посідає перші місця в технологіях оборонного комплексу, — сказав Петро Порошенко.

Також глава держави доручив фахівцям заводу імені Малишева разом із ДП «Укроборонпром» розробити зразок військової техніки, яку можна було б розміщувати на блокпостах.

Представляючи на зустрічі з активом області «Стратегію реформ-2020», П. Порошенко закликав харківську громадськість приєднатися до обговорення й втілення в життя запропонованої ним програми реформування країни.

— Мета наших реформ — досягти європейських стандартів життя і підготуватися до того, щоб в 2020 році подати заявку на членство в ЄС, — зазначив глава держави, виступаючи перед громадськістю Харківщини в Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. І заявив, що розраховує на допомогу співробітників університету імені Я. Мудрого в розробці судової реформи.

— Адже тільки маючи справедливі, не корумповані суди, суспільство зможе розвиватися й інтегруватися в Європу, — підкреслив він.

Петро Порошенко висловив також сподівання, що Верховна Рада ухвалить запропонований ним законопроект про Національне антикорупційне бюро. Наступним кроком, за словами Президента, має стати скасування депутатської недоторканності.

Глава держави також пообіцяв Харківській області компенсувати витрати на переселенців із зони АТО. І подякував харків’янам за ту допомогу, яку вони надають вимушеним переселенцям. За словами Президента, Донбас залишили десятки тисяч людей, і основне навантаження з приймання переселенців лягло саме на Харківську область.

Петро Порошенко висловив надію на значний прогрес у газовому питанні в результаті переговорів з Володимиром Путіним 17 жовтня в Мілані.

— Ми дуже близькі зараз до того, щоб урегулювати питання газового конфлікту з Російською Федерацією. Я сподіваюся, що значний прогрес буде продемонстровано 17 жовтня, наступної п’ятниці, у Мілані, де крім питань Мирного плану, режиму припинення вогню, перевірки виконання Мінських домовленостей, обговорюватимуться й питання енергетичної безпеки, -зазначив Президент України.

Харків.