У міжнародному аеропорту «Сімферополь» урочисто зустріли мільйонного туриста, що прибув до Криму цього року. «Ювілярами» виявилася родина Дєдових з Москви: Марія та Максим з дітьми Ярославою і Олександром.
Заступник Голови Ради міністрів — міністр курортів і туризму Криму Георгій Псарьов і перший заступник міністра Олександр Лієв вручили їм подарунки: два квитки від російської авіакомпанії «Авіанова» на будь-який напрямок компанії, путівку в ялтинський 5-зірковий готель «Вилла Елена» на двох і екскурсію в Червоні печери (село Перевальне) на п’ятьох.
«Приїхали відпочити, насолодитися природою Криму, яку я дуже люблю, — розповіла Марія Дєдова. — Перший тиждень будемо загоряти та купатися, а потім, можливо, візьмемо участь в екскурсійній програмі». Скористатися подарунковим туристичним пакетом туристи-«мільйонники» планують уже цієї осені. Георгій Псарьов сказав, що зустріч наступного ювілейного туриста відбудеться вже не в аеропорту: «Наступного, двомільойнного туриста, плануємо зустріти або на залізничному вокзалі, або на одному з автомобільних напрямків, а можливо й у порту «Крим».
Цього року за прогнозами експертів, Крим відвідають понад шість мільйонів відпочивальників.