У Запоріжжі триває дводенне виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці.

Програма візиту до Запоріжжя членів комітету, який очолив його голова Василь Хара, почалася зі зворушливої церемонії хвилини мовчання та покладання квітів на Алеї Слави. Під час художньої композиції з нагоди трагічної річниці початку Великої Вітчизняної війни на очах більшості із також присутніх на церемонії кількох сотень городян були сльози.

Після заходів на Алеї Слави і спілкування із керівництвом Запоріжжя делегація комітету у складі дев’яти народних депутатів відвідала ВАТ «Мотор Січ», зокрема його складальний цех.

Там відбулася і зустріч з працівниками авіамоторобудівного підприємства. У перший день роботи виїзного засідання Комітету Верховної Ради із питань соціальної політики та праці, яке пройшло у сесійній залі Запорізької обласної ради, були проведенні слухання на тему «Аналіз практики застосування норм і законів України». Зокрема, йшлося про Закони «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про соціальний діалог в Україні», а також відбувся обмін думками стосовно проекту Трудового кодексу України. Подробиці дискусій під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці — у наступному номері газети.

 

Запоріжжя.