Жителі однієї із центральних вулиць Сімферополя протестують проти вирубки дерев, яку проводять комунальні служби міста. Комунальники бензопилою розправляються з деревами навпроти будівлі міськради. «Ми живемо із цими деревами все життя, а тепер їх беруть і пиляють», — каже журналістам одна з городянок. При цьому деякі мешканці намагалися підійти під місця передбачуваного падіння гілок, щоб роботи зі спилювання припинили.
На думку сімферопольців, спиляти дерева розпорядився один із чиновників міськради, оскільки планують розширити проїжджу частину та зробити стоянки для автотранспорту. При цьому комунальники пиляють не тільки аварійні дерева, а й нормальні. Городяни зазначають, що писали кілька разів у міськвиконком у захист дерев, але безрезультатно.
За словами міського голови Сімферополя Віктора Агєєва, нині на вулиці саджають молоді дерева — липи та клени. На його думку, на цьому місці раніше росли дерева, які через 5—6 років «у будь-якому разі доведеться прибирати», бо їхня коренева система руйнує дорогу. Міський голова наголосив, що для кожної нової рослини передбачене краплинне зрошення, «щоб вони швидко почали рости». «Я впевнений, рік-два, і ці дерева почнуть підніматися. Усе буде красиво, жителі Сімферополя залишаться задоволеними», — сказав журналістам Агєєв.
У квітні міськрада виділила додатково з міського бюджету 90 тисяч гривень на спилювання аварійних дерев на вулиці Горького. Нині на вулиці ведеться масштабна реконструкція.
 

Фото автора.