Міська влада обговорює ідею створення пам’ятників зіркам спорту, естради й кіно — нашим сучасникам. Чиновники вважають, що металеві або кам’яні фігури відомих в усьому світі киян — Андрія Шевченка, братів Кличків, Ади Роговцевої, Володимира Гришка та інших залучать до столиці більше туристів.
Але оскільки, за законом, пам’ятники встановлюють людям, після смерті яких минуло 10 років, то питання може бути винесено на найближчу сесію Київради. Втім, на скульптури або скульптурні композиції, присвячені знаменитостям, тимчасових заборон немає.
Тому — слово за самими народними улюбленцями: як вони поставляться до витівки міської влади? Прес-служба партії УДАР («Український Демократичний Альянс за Реформи») заявила, що лідер цієї сили Віталій Кличко не підтримує ідею встановлення скульптурної композиції «Брати Клички».
Сам політик уважає, що «на такі ідеї навіть не варто звертати увагу. У той час як у місті десятками знищуються пам’ятки архітектури, встановлення такої скульптури видається неетичним». Кличко упевнений, що в Києві є актуальніші проблеми, які потребують негайного розв’язання: ремонт доріг і ліфтів, облаштованість парків і скверів, модернізація системи ЖКГ. Тому місто може ефективніше витратити бюджетні кошти. А наявність або відсутність такої скульптури аж ніяк не вплине на поліпшення життя в столиці.
Водночас Віталій Кличко заявив, що має намір балотуватися на посаду глави КМДА на виборах наступного року. Партія УДАР чисельністю понад 10 тис. осіб має представництва в 23 регіонах України, а в місцевих радах 13 областей України працюють близько 400 її депутатів.
За підсумками минулих виборів Віталій Кличко був на другому місці, а з огляду на невдоволення городян нинішньою київською владою, він цілком може стати наступним київським міським головою.