Нещодавно правоохоронними органами була виконана перевірка законності розміщення будівель на території київського Гідропарку.
Виявлено близько 30 точок громадського харчування, побудованих без дозвільних документів. Міська влада пообіцяла знести «нелегалів» уже до відкриття сезону відпочинку. Але, на жаль: зникло лише два таких кафе. Натомість з’явилося десятки нових будівель.
Хоча будівництво в Гідропарку заборонено, він інтенсивно забудовується. А територія біля Дніпра і його заток, де ще торік кияни й гості столиці могли відпочивати безплатно, в багатьох місцях обгороджена будівельними парканами, бетонними блоками, металевими сітками.
Попри заяви комунальних служб, роботи із благоустрою Гідропарку не проводяться, незаконні, самовільно встановлені кафе не демонтуються, а їхні власники не караються відповідним чином. Гідропарк уже давно став одним із найпроблемніших місць у Києві — як через незаконну забудову (на цей ласий шматочок накинули оком багато підприємців), так і через кримінальну обстановку.
У КМДА постійно обіцяють зайнятися облаштованістю цієї території, адже тут заплановано будівництво нового аквапарку, сучасного великого танцполу, боулінг-клубу, спортцентру з ковзанкою і басейном, а також величезного дитячого центру. Але, незважаючи на гарні обіцянки київських чиновників, масова забудова Гідропарку триває. І триватиме доти, доки міська влада не розв’яже головне питання: хто буде законним власником землі зі статусом рекреаційної зони?