Футбол. Данія. Чемпіонат Європи (U-21). Фінальна частина. Груповий етап. Третій тур.
Група А. Ісландія — Данія. 3:1. Швейцарія — Білорусь. 3:0.
1. Швейцарія — 9 очок; 2. Білорусь — 3; 3. Ісландія — 3; Данія — 3.
Група В. Англія — Чехія. 1:2.
Україна — Іспанія. 0:3. Голи: Мата, 10, 72 (п), Адріан, 27. На 75-й хвилині Коноплянка не реалізував пенальті (воротар).
Україна: Канібалоцький, Бутко, Кривцов, Ракицький, Селін, Чеснаков, Гармаш, Ярмоленко (Віценець, 82), Коноплянка, Білий (Голодюк, 39), Зозуля. Тренер — Павло Яковенко.
Іспанія: Де Геа, Монтойя (Аспілікуета, 82), Домінгес, Віла, Гаві Мартінес (Парехо, 77), Тьяго, Еррера, Муніаїн, Мата, Адріан (Кркіч, 81). Тренер — Луїс Мілья.
Вилучено Гармаша, 71.
Рефері — Маріо Страгонья (Хорватія).
Гернінг. МСН Arena.
Якщо відверто, то, мабуть, мало хто вірив у перемогу нашої збірної над злагодженими і вишколеними, об’єднаними спільною метою іспанцями. Одна справа — дзвінкі заяви гравців напередодні зустрічі, котрі певною мірою піднімають бойовий дух. Зовсім інша — сама гра, в якій все вирішують серйозні чинники: час володіння м’ячем і точність передач, індивідуальна техніка, командні швидкості та зіграність, ефективна тактика і набір награних комбінацій в атаці тощо.
Так от, за всіма цими показниками іспанці, як це не прикро, були на голову вище за українців. І ще один дуже важливий момент: у збірній України ми, на жаль, не побачили лідера. Тут пригадуються слова Олега Блохіна про те, що він у цій «молодіжці» не бачить виконавців, котрі могли б повноцінно поповнити національну команду. І він, як бачимо, правий на сто відсотків.
Отож, наші ілюзії щодо результату розвіялися майже миттєво. Іспанці забили швидкий гол, скориставшись грубою помилкою Кривцова. І з другим влученням піренейці не забарилися, розігравши шикарну блискавичну комбінацію з фланговою передачею, котру зблизька ударом у порожні ворота під поперечину завершив Адріан. І пенальті іспанці реалізували, а ми — ні.
Звичайно, можна було б зважити на те, що ми потрапили в значно сильнішу групу, що не зовсім об’єктивно обслуговував наш матч з англійцями македонський рефері Александар Ставрєв. Однак усі ці розмови — даремне гаяння часу. З групи ми не вийшли — і це факт...
У півфіналах (22 червня) зустрінуться: Іспанія — Білорусь (19.00), Швейцарія — Чехія (22.00). Обидва матчі транслюватиме напряму канал ІСTV.
Фото Павла КУБАНОВА (з Гернінга, спеціально для «Голосу України»).