Берегівська районна рада на своєму пленарному засіданні внесла зміни до регламенту і прийняла рішення, що відтепер на початку сесійних засідань виконуватимуть не лише Державний гімн України, а й Угорський національний гімн.
Незважаючи на те, що подія відбулася напередодні вихідних, резонансу вона набула широкого. І переважно цілком негативного. Насамперед — у електронних ЗМІ. За словами експерта Інституту політичної освіти Олександра Солонтая, райрада має право затверджувати місцеву символіку, проте такі питання, як державні прапор, герб і гімн, — поза її компетенцією. Такої ж думки дотримується і заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло. Він висловив надію, що рішенню Берегівської райради дадуть оцінку правоохоронні органи. А координатор закарпатського відділення «Громадського центру» Володимир Феськов взагалі назвав «провокацією» це рішення райради.
Закарпатська обласна організація ВО «Свобода» пішла ще далі — прийняла заяву, в якій «різко засуджує дане антиконституційне рішення і вимагає від Президента, Верховної Ради, Служби безпеки та Генеральної прокуратури відреагувати на антидержавний шабаш».
 
Ужгород.