Портфель інвестиційних пропозицій майже на 60 мільйонів доларів запропонували вінничани іноземним інвесторам на міжнародному інвестиційному форумі «Вінниччина — бізнес у центрі України».

Пріоритетними сферами для майбутніх інвесторів, за словами голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги, є туризм, ІТ-технології, а також розробка родовища корисних копалин. Для реалізації бізнес-ідей підготовлено 33 земельні ділянки загальною площею майже 500 гектарів, зокрема, сім з них — у місті-курорті Хмільник, якому нещодавно надано статус курорту державного значення. Обласна рада своїм рішенням спростила процедуру оренди комунального підприємства «Вінницький аеропорт». Для ведення бізнесу на його території пропонує потенційним інвесторам сприятливі умови.

У роботі форуму взяли участь більш як 400 осіб. Крім представників нашої держави, були делегації з Росії, Білорусі, Ізраїлю, Словаччини, Хорватії, Угорщини та Польщі. Крім того, керівництво Вінницької області підписало офіційні угоди про співпрацю з урядами області Бекеш Угорської Республіки, Свердловської області Російської Федерації, а також з адміністрацією Осієчко-Баранської жупанії Республіки Хорватія.