Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко з нагоди святкування Олімпійського дня взяв участь в урочистому відкритті свята у Києві, а також у легкоатлетичному пробігу спільно з відомими спортсменами та школярами.

Після завершення пробігу, повідомила прес-служба політика, Микола Томенко зазначив, що «сьогодні олімпійський рух в Україні знаходиться у дивній ситуації: щоденно з телебачення ми чуємо про його важливість, заслуги наших олімпійців, необхідність проведення зимових змагань в Україні, натомість, чим більше розмов про майбутню Олімпіаду, тим менше фінансування підготовки нашої збірної до літніх змагань 2012 року». Микола Томенко підкреслив, що фактично перший рік спостерігається тотальне недофінансування наших збірних команд у міжнародних змаганнях, окрім того, під загрозою фінансування підготовки української олімпійської та параолімпійської команд до літньої Олімпіади.

Він повідомив, що міжфракційне об’єднання «Здорова і спортивна Україна» ініціюватиме розгляд цього питання.

Підсумовуючи, М. Томенко закликав владу «менше говорити про Олімпіаду, а реально допомагати її руху в Україні».

        ТОЧКА ЗОРУ

М. Томенко: «Треба невідкладно розглянути законопроект про внесення змін до бюджету в частині дофінансування в розмірі понад 70 мільйонів гривень наших збірних, щоб не допустити зрив підготовки до ігор та міжнародних змагань».