Виїзна бригада Генпрокуратури починає перевірку органів державної влади та місцевого самоврядування Луганської області щодо їхнього реагування на факти незаконного видобутку корисних копалин. Переважно йдеться про «копанки», де добувають вугілля.
Як вважає народний депутат Валерій Шаманов, останнім часом нелегальний вуглевидобуток у регіоні в основному було зупинено. Та все-таки є факти, що, наприклад, на околицях Брянки «копанки» продовжують працювати ночами. Свого часу із ними успішно боролися міський голова Артемівська Перевальського району Сергій Карташов, колишній керівник Первомайська Василь Мозальов та інші. Однак, як стверджують керівники територій, їхні дії наражаються на великий ризик. Приміром, заступникові міського голови міста Брянки, який взявся боротися із цим явищем, невідомі спалили машину. Сьогодні правоохоронні органи розслідують цей факт. Валерій Шиманов вважає, що одному місцевому самоврядуванню важко протистояти організованим угрупованням, і без підтримки правоохоронних органів успіху не домогтися. 
«Найголовніше — це воля тих керівників, які відповідають за порядок і законність на території, — переконаний народний депутат. — Домогтися результату можна тільки спільними зусиллями».
 
Луганськ.