На засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації розглядали проект змін до деяких законів, які стосуються удосконалення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення. Цей урядовий проект внесено Кабінетом Міністрів ще наприкінці березня цього року. Він має на меті удосконалити законодавче врегулювання питання трактування назв висновків, які є підставою для оголошення Національною радою конкурсів на отримання телеорганізаціями ліцензій на мовлення. Для цього пропонується удосконалити низку нормативних актів. Зокрема, закони про телебачення і радіомовлення, про радіочастотний ресурс та про Нацраду з питань телерадіомовлення.

Ці документи нині по-різному трактують назви висновків. Як наслідок, Нацрада не реалізовує бюджетну програму «Розробка висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення мереж мовлення та телемереж», зазначається у пояснювальній записці, яка супроводжує проект змін.
Водночас, на думку фахівців Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради, повною мірою досягти поставленої мети авторам проекту згадуваних змін не вдалося, бо і для цього документа характерний різнобій у вживанні термінології. Однак він може бути прийнятий у першому читанні з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій, йдеться у висновку експертів. Члени профільного комітету на своєму засіданні також висловилися за те, щоби рекомендувати парламентові взяти цей проект змін за основу.
Вл. інф.