На майдані перед приміщенням Полтавської облдержадміністрації та обласної ради з’явилися намети, яких не бачили тут із часів помаранчевої революції. Однак цього разу намети досить незвичні, адже на кожному вказано адресу (вул. Боровиковського, 11) і навіть... номер квартири. А поселилися тут одразу кілька сімей — вкладників корпорації «Полтавабудінвест», справжніх квартир від якої люди так і не дочекалися.

Ще 2007 року 80 сімей вклали 17,5 млн. гривень у спорудження будинку в Полтаві за зазначеною вище адресою. Відтоді від самої згадки про неї тіпає не лише самих інвесторів, а й представників місцевої влади, оскільки це вже не перша подібна акція, яку проводять обдурені вкладники. Прокуратура порушила кілька кримінальних справ, однак люди вважають, що це лише для годиться. Оскільки, мовляв, всерйоз вирішувати справу на їхню користь ніхто не збирається — ні та ж прокуратура, ні міліція, ні суди.

«Прокуратура погодилася з результатами експертизи, за якими наш будинок у вигляді фундаменту оцінили в 11 млн. грн. Але ж кримінальні справи порушені лише за період 2007—2008 років, коли кошти лише «вводилися» в корпорацію. Але ніхто не хоче поцікавитися, куди ж ці гроші зрештою поділися. Тепер шахраїв якщо й судитимуть, то «за перевищення службових повноважень», тому ми не хочемо, щоб справа у такому вигляді потрапила до суду», — кажуть протестувальники.

У наметах вони збираються «жити», аж доки їхньою справою компетентні органи (в тому числі й обласна влада) не займуться всерйоз. Люди не виключають і голодовку.

Полтава.

Фото автора.