Конституційний Суд України (КС) поставив крапку у суперечці щодо офіційного підйому у День Перемоги копій прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України. Положення абзацу шостого статті 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років» від 20 квітня 2000 року в редакції Закону «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» від 21 квітня 2011 року визнано неконституційними.
Як зазначив КС, положення закону треба розуміти так, що Конституцією України ви-
значено вичерпний перелік державних символів України, якими є Державний прапор, Державний герб та Державний гімн України. 
Згідно з Конституцією опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України. Закон передбачає, що основними формами увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця є, зокрема, «офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним Прапором України». Цими положеннями закону фактично встановлено порядок використання у День Перемоги державного символу України — Державного прапора поряд з копією прапора Перемоги, який не є державним символом України. Зміни до закону прийнято на пленарному засіданні Верховної Ради України 21 квітня 2011 року кількістю голосів народних депутатів України, яка є меншою ніж дві третини від конституційного складу Верховної Ради України. Під час прийняття закону зі змінами була порушена визначена Основним Законом України процедура його ухвалення в частині встановлення порядку використання державного символу України, а саме — Державного прапора України.