Пропонується починаючи з 1 вересня вже цього року збільшувати пенсійний вік для жінок кожен рік на півроку. Таким чином, через 10 років усі без винятку жінки виходитимуть на пенсію в 60-річному віці.
Найближчі три роки у жінок буде вибір — виходити на пенсію за старими правилами в 55 чи працювати далі, отримуючи компенсацію у вигляді надбавки пенсії. Надбавки для жінок, що виходитимуть на пенсію за новими правилами, становитимуть 2,5% за кожні півроку більш пізнього виходу на пенсію.
 
Пропонується запровадити такий мінімальний стаж: 30 років для жінок, 35 — для чоловіків.
 
Надбавка за «понаднормову» роботу розраховуватиметься не з перевищення трудового стажу, а з перевищення віку виходу на пенсію. 
Пропонується, що за роботу після досягнення пенсійного віку працівник матиме надбавку до пенсії у таких розмірах: протягом перших 5 років — по 0,5% за кожен місяць більш пізнього виходу на пенсію, у разі роботи понад 5 років — по 0,75% за кожен місяць. Пенсія призначатиметься лише після того, як працівник звільниться з роботи. 
 
Пенсії за віком призначатимуться особам, що пропрацювали не менше 15 років. 
 
Отримувати державну соціальну допомогу і жінки, і чоловіки зможуть з одного віку — з 63-х років. 
 
Мінімальний стаж пропонується збільшити до 25 років. 
 
Пропонується, щоб пенсії для всіх без винятку осіб становили не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (на сьогодні це 7640 гривень). Максимально допустимий розмір пенсії стосуватиметься в тому числі й осіб, яким пенсія нарахована до набрання чинності новими правилами. 
 
Пропонується продовжити строк перебування на державній службі для чоловіків до 62 років. Робитиметься це поступово — з 2013 року пенсійний вік збільшуватиметься щорік на півроку. Продовжувати державну службу на п’ять років заборонять. Жінки-держслужбовці виходитимуть на пенсію в 60 років.
 
Пенсія держслужбовців дорівнюватиме 80% від їхньої зарплати. 
 
Виплату дострокової пенсії проводитимуть лише непрацюючим пенсіонерам.
Депутати, які склали свої повноваження, матимуть право на призначення дострокової пенсії не більше ніж за півтора роки до настання пенсійного віку. 
 
Пенсія розраховуватиметься за останні три роки роботи. Можливість запропонувати для розрахунку будь-які п’ять років з трудового стажу залишиться.