Футбол. Данія. Чемпіонат Європи (U-21). Фінальна частина. Другий тур. Група В. Чехія — Іспанія. 0:2.

Україна — Англія. 0:0. Гернінг. MCH Arena. Рефері — Алєксандар Ставрєв (Македонія).
Україна: Канібалоцький, Бутко, Ракицький, Кривцов, Селін, Чеснаков, Голодюк, Білий, Гармаш, Коноплянка (Ярмоленко, 65), Кравець (Зозуля, 70). Тренер — Павло Яковенко.
Англія: Філдінг, Вокер, Смоллінг, Джонс, Бертранд, Гендерсон, Мансьєнн (Муамба, 89), Родвелл (Ленсбері, 58), Старрідж, Роуз (Сінклейр, 58), Велбек. Тренер — Стюарт Пірс.
Після провального матчу зі збірною Чехії Яковенко помітно змінив склад. Морозюк, Ярмоленко і Зозуля сіли на лаву запасних. Замість них у «старті» з’явилися Білий, Гармаш і Кравець. А травмованого Степаненка замінив Голодюк.
Українці, як і в зустрічі з чехами, одразу заволоділи ініціативою. Був і гострий момент. Коноплянка змістився в центр і потужно пробив. Філдінг відбив м’яча перед собою, але Бертранд не дав Білому зіграти на добиванні. Це був, на жаль, єдиний епізод, котрий заслуговував на увагу.
Українці й надалі володіли ініціативою, упевнено тримали м’яч у центрі поля, але загострювати гру їм не вдавалося. А після перерви англійці ледве не відкрили рахунок. Але, на наше щастя, Старрідж влучив у поперечину. Як бачимо, події нагадували ті, що відбувалися в другому таймі матчу з чехами. Хіба що наші не пропустили. Хоча одного разу англійці були за крок до мети. Велбеку вдалося вийти сам на сам (загальмували наші центральні оборонці і воротар). Та нападник «Манчестер Юнайтед» вдарив повз ворота із чудової позиції.
Намагання обох тренерів змінити ситуацію за допомогою замін результату не принесли. Тепер і нашим футболістам, і англійцям потрібна перемога в останньому турі. Інакше доведеться пакувати валізи.
Про це після зустрічі з британцями говорив і Павло Яковенко. А в цілому про матч він сказав: «Наші футболісти грали пристойно. Єдине, чого нам забракло, — одного завершального удару під час атак...»
Фото Павла КУБАНОВА (з Гернінга, спеціально для «Голосу України»).
***
Міжнародний юнацький турнір (U-16) Х Меморіал Віктора Баннікова. Группа А. Київ. Україна — Чехія. 4:0 (Лазарович, 1, Тищенко, 14, Габелюк, 18, 50). Бориспіль. Білорусь — Сербія. 0:3. Группа В. Буча. Італія — Польща. 0:0. Обухів. Росія — Туреччина. 3:2.