Житомирські правоохоронці затримали групу з чотирьох квартирних злодіїв, які, за попередніми даними, обікрали громадян на суму понад 2,5 мільйона гривень. Це стало результатом напруженої роботи оперативників УБОЗу УМВС України в Житомирській області упродовж тривалого періоду.
Хвиля крадіжок, скоєних посеред білого дня у престижних кварталах обласного та районних центрів, прокотилася, як шквал. Невідомі діяли з особливою зухвалістю. В окремих випадках більше шкоди та збитків було завдано їх вандальними діями, аніж викраденням цінностей. Злодії зривали підлогу, ламінат, кахлі, навіть бетон під ними. Ретельно обстежували вентиляційні шляхи, використовуючи при цьому спеціальні пристосування. Навіть кімнатні рослини виривали з горщиків, перевіряючи, чи всередині не сховані цінності. Проникали злодії до помешкань, зламуючи замки. Вони забирали найцінніші, проте не громіздкі речі: гроші, ювелірні прикраси, ікони, картини, мобільні телефони, ноутбуки, електроінструменти тощо.
Як розповів перший заступник начальника УМВС Ігор Савченко, підозрювані ретельно готувалися до кожної наступної вилазки. Під час оперативних дій було встановлено основне місце зберігання краденого — гараж в одному з кооперативів Житомира. У ньому міліціонери знайшли не лише частину награбованого, а й фомки, відмички, набір слюсарних та столярних інструментів. Серед специфічних засобів — і технічні, наприклад, пристосування для блокування роботи стільникового зв’язку певного радіуса дії. Тут же змінні одяг та взуття, близько півсотні сім-карт та майже стільки само мобільних телефонів. За попередніми даними, злочинна група діяла близько півроку. Триває перевірка щодо причетності затриманих до інших подібних злочинів і в сусідніх областях.