Партія регіонів готова підтримати обмеження високих пенсій для високопоставлених посадових осіб і як компроміс пропонує законодавчо запровадити оподаткування пенсій, що перевищують десять прожиткових мінімумів. Про це заявив на брифінгу в парламенті лідер депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр ЄФРЕМОВ.
«Тобто, якщо людині раніше встановлена сума понад 10 розмірів мінімальних пенсій за якісь особливі заслуги, буде то суддя, або працівник прокуратури, чи народний депутат, за Конституцією ми не маємо права її скасувати, — пояснив парламентарій. — Сьогодні змінити Конституцію ми також можливості не маємо. Ми пропонуємо понад цю суму запроваджувати такі податки, які приводили б цю пенсію до тієї суми, що буде встановлена, як 10 мінімальних пенсій». Як відомо, нині пенсії не підлягають оподаткуванню незалежно від їх розміру.
На його думку, до другого читання можливо також дооопрацювати ще одне спірне питання — щодо нарахування пенсій для військово-
службовців і правоохоронців. «Усі погоджуються з тим, що не логічно, коли люди виходять на пенсію у 37—40 років, і ця норма в процесі доопрацювання до другого читання, безумовно, буде врегульована, — переконаний 
О. Єфремов. — Ми не можемо жити в законодавчому полі ще 70-х років минулого століття». Водночас, політик не став прогнозувати долю проходження законо-проекту про пенсійну реформу в парламенті та коли він може бути ухвалений у цілому.
Опозиція не голосуватиме за урядові ініціативи
Депутати від фракції «БЮТ—«Батьківщина» не голосуватимуть за урядовий проект пенсійної реформи. Натомість опозиція пропонуватиме альтернативний законопроект. Про це Юлія Тимошенко заявила на брифінгу у Верховній Раді.
«Це не реформа. Це хаотичні й непродумані дії», — сказала вона. Найбільше Ю. Тимошенко розкритикувала положення провладного законопроекту, зокрема, щодо збільшення пенсійного віку для жінок, для чоловіків-держслужбовців та обмеження виплат для працюючих пенсіонерів. При цьому, за її словами, задеклароване запевнення влади щодо скасування привілейованих пенсій «є міфом».
«Після здійснення пенсійної реформи Януковича наші пенсіонери перейдуть на дворазове харчування — по понеділках та п’ятницях, зможуть собі дозволити тільки хліб і воду», — сказала Ю. Тимошенко.
Тимошенко не встигла ознайомитися з матеріалами кримінальної справи
Учора відповідно до рішення Печерського районного суду Києва минув останній день ознайомлення екс-прем’єра Юлії Тимошенко з матеріалами кримінальної справи, порушеної Генеральною прокуратурою щодо «газових угод». 
Захисник Ю. Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко на брифінгу в парламенті повідомив, що за 10 днів, які було надано, екс-прем’єр та її захист не змогли ознайомитися з усім обсягом матеріалів: із 14 томів кримінальної справи Юлія Володимирівна змогла переглянути лише чотири, а її захист — шість. За словами 
С. Власенка, у цих матеріалах немає жодних доказів звинувачень, які інкримінують екс-прем’єру. Після завершення ознайомлення з матеріалами кримінальної справи відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, повідомив депутат, до Генпрокуратури буде подано низку клопотань: зокрема, щодо закриття кримінальної справи проти Ю. Тимошенко, проведення додаткових допитів та очних ставок (зокрема, з екс-президентом Віктором Ющенком), клопотання стосовно витребування низки доказів, які, на думку захисту, підтверджують невинуватість Тимошенко, але ігноруються слідством, зокрема, вилучення у НАК «Нафтогаз-Україна» аудиторського звіту за результатами роботи у 2009 році щодо витрат на транспортування природного газу. А також клопотання про скасування запобіжного заходу для Тимошенко у вигляді затримання.