Делегація вінницьких служителів пера побуває в Європарламенті та офісі Ради Європи. Про це голова обласної ради Сергій Татусяк повідомив представникам місцевих ЗМІ, вітаючи їх з професійним святом.
— Проект «Разом — до об’єднаної Європи», який реалізуємо в області, передбачає налагодження територіальними громадами стосунків з партнерами з усіх країн Європейського Союзу, — каже Сергій Татусяк. — Шлях співпраці громад, окремих громадян, на мою думку, є дуже ефективний у зміцненні міждержавних стосунків. Журналісти постійно висвітлюють тему європейської співпраці, запозичення досвіду організації самоврядування. Саме тому прийняли рішення надати їм можливість вочевидь переконатися, як працюють над розбудовою громадянського суспільства європейці. У делегації будуть представники засобів інформації різних форм власності. — Я переконаний в тому, що публікації про побачене і почуте в столиці Євросоюзу, стануть своєрідним каталізатором для територіальних громад у розширенні їхньої співпраці із зарубіжними партнерами, — каже Сергій Татусяк. — Поки що маємо найбільше побратимів у Польщі. Декілька угод укладено з Німеччиною, Великобританією, Швейцарією.
З ініціативи Сергія Татусяка створено товариство «Україна—Польща—Німеччина». Ця громадська організація активно допомагає обласній владі у вирішенні питань євроінтеграції регіону. Голова облради у 2008 році обраний членом Бюро Європейської асоціації колишніх членів парламентів країн Ради Європи.
 
Вінницька область.