Урядовий документ про спрощену систему оподаткування потребує доопрацювання. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська (на знімку) під час засідання Координаційної ради всеукраїнської громадянської акції «Вперед».

«Робочі групи детально вивчили документ і підготували свої зауваження. Основне завдання — не допустити, щоб спрощена система стала засобом для ухилення великого бізнесу від оподаткування», — наголосила народний депутат.

За її словами, головна функція цієї системи — створювати робочі місця й у такий спосіб дати імпульс для розвитку української економіки. Крім того, Н. Королевська вважає, що потрібно зняти кримінальну відповідальність за ведення господарської діяльності, бо маніпуляції із кримінальним кодексом призводять до економічних і політичних репресій. Також необхідно продовжити мораторій на перевірки малого бізнесу. «Першого липня закінчується мораторій. У багатьох регіонах контролюючі органи готові з початку наступного місяця виїхати на тотальні перевірки малих і середніх підприємств. Це неприпустимо, тому що парламент піде на канікули. А в цей час відсутність мораторію дозволить провести рейдерські захоплення», — впевнена парламентарій.

Також вона повідомила, що підготовлено пакет законопроектів, які ще обговорюватимуть, щодо детінізації економіки, створення рівних умов для всіх підприємств країни, щоб легально працювати було набагато вигідніше, ніж у тіні.

Точка зору

Н. Королевська: «Перед тим як розглядати пенсійну реформу, необхідно створити нормальні умови для розвитку економіки, робочі місця та збільшити надходження в пенсійні фонди. Будемо вимагати, щоб з першого серпня цього року мінімальну пенсію підвищили на 50 відсотків».

А першого липня відбудеться народна колегія всіх активістів акції «Вперед», де затвердять план дій на літо.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.