Приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» (генеральний директор Сергій Костючко), яке має поля на території Рівненської, Волинської і Тернопільської областей, ось уже четвертий рік поспіль для обробітку сільгоспкультур залучає авіацію, зокрема, «роботящі» Ан-2.

— Літаками обробляємо ріпакові поля, — каже головний агроном дільниці №3, що у Млинівському районі Рівненщини, Ярослав Германович (усього ж в «Агро-Експрес-Сервісу» сім таких дільниць). — Причому за новітніми технологіями, препаратами передових фірм, головним чином від шкідників та хвороб. За день літак здійснює в середньому 30—35 вильотів, обробляючи по 500—600 гектарів. Якщо ж застосовувати «наземну» техніку, то довелося б використовувати до десяти обприскувачів. До того ж  авіація не збиває пилок із ріпаку, не трамбує посіву. Тому вигоди очевидні і неодмінно мають позначитися на врожайності.
— Мені довелося трудитися в різних сільгосппідприємствах, — каже льотчик Іван Джаман. — У «Агро-Експрес-Сервісі» усе на найвищому рівні: і карти полів, і агрономічна служба, і побутові умови. Тож працюємо тут із задоволенням.
На знімку: головний агроном дільниці № 3 ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Ярослав Германович, заступник генерального директора підприємства Василь Муха та командир літака Ан-2 Іван Джаман обговорюють графік обробки ріпаку за складеними агрономічними картами.
 
Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.