На україно-польському кордоні почали діяти спільні групи прикордонного та митного контролю. Поки що це тільки експеримент українських та польських митників, мета якого — пришвидшити перетин кордону під час Євро-2012.
Перші випробування пройшли на пунктах пропуску на Ягодинській та Рава-Руській митницях, у недалекому майбутньому запрацюють спільні пости у Краковці, Шегинях та Смільниці. Футбольним уболівальникам стане легше долати два кордони. «Міжурядові групи повинні тільки визначитись, які документи мають пред’являти гості Євро-2012», — розповів начальник відділу організації митного контролю Львівської митниці Ігор Каламуняк.
  Найлегше кордон буде долати на літаку, бо в аеропорту за лічені години можна пропустити тисячі пасажирів. Під час обговорення теми перетину кордону у Львівській раді виникали сумніви в тому, що митникам та прикордонникам удасться впоратися з проблемою транспортних заторів. Представники туристичних фірм теж висловили таке побоювання, бо автобуси з туристами на українсько-польському кордоні стоять по 4—5 годин.
Щоб розв’язати проблему, необхідно розширити дорожні смуги на кордоні, переконаний заступник начальника УМВС у Львівській області генерал-майор Василь Рябошапко, який відповідає за безпеку під час Євро-2012.
Під час експерименту 8 червня на одну особу на кордоні витрачали 20 секунд — саме стільки часу потрібно на те, щоб ідентифікувати гостя та поставити штамп у документах.