Керівника господарства відправили за грати за те, що розпродав майно власників паїв
На сім років позбавили волі керівника одного із сільгосппідприємств Мурованокуриловецького району на Вінниччині за незаконний розпродаж розпайованого майна. Таке рішення виніс суд сусіднього Могилів-Подільського району.
За інформацією Ірини Єрмолової, керівника прес-групи управління СБУ у Вінницькій області, колишній голова правління господарства протягом 2007—2008 років зумів привласнити незаконним шляхом 500 тисяч гривень. Після оголошення господарства банкрутом він розпродав майно, що не підлягало реалізації. Удвічі-утричі нижче від реальної вартості «пішли» будівельні матеріали, отримані від розбирання шести телятників, піднавісів для сіна, пункту стаціонарного обмолоту зерна, санпропускника... Більша частина виручених коштів опинилася у кишенях керівника. Всі рішення він ухвалював самостійно, не погоджуючи їх із співвласниками. Підготовував до продажу і шукав покупців на решту майна, але зробити це не вдалося. Розкрадача затримали правоохоронці.
Суд також ухвалив рішення про конфіскацію майна у засудженого, його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків на три роки. Зобов’язано також повернути спілці співвласників сільгосппідприємства більшу частину розпроданого майна.
 
Вінницька область.