До 125-ліття від дня народження відомого мистецтвознавця Костянтина Широцького його земляки з села Вільшанка Крижопільського району провели обласний фестиваль музейних міні-експозицій. Крім дванадцяти експозицій, презентували п’ять персональних виставок декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, гончарства, малярства.

Найкращою визнали експозицію Тульчинського районного музею під назвою «Від народних джерел». Її доповнив виступ хору-ланки з села Білоусівка. Саме там похований Костянтин Широцький.
— Нас особливо вразила колядка, яку сто років тому співали в Білоусівці для нашого земляка Широцького, — каже голова журі заступник начальника облуправління культури і туризму Галина Куделя. — Спогад про це зберігся, як і сама пісня. Кажуть, не змінили навіть манеру виконання: як колись співали бабусі й прабабусі, з тими самими інтонаціями звучить вона й нині.
Нагородами відзначено й виставки Тиврівського краєзнавчого музею («Українська народна символіка»), музею історії Козятина, що презентував різновиди селянського одягу, та музею історії села Бондурівка Чечельницького району. За збереження народних традицій, внесок у розвиток декоративно-прикладного мистецтва подяки та грамоти від облуправління культури отримали майстрині Ніна Олійник з села Вільшанка, Вікторія Кубаль з Городківки та Людмила Волчинець і Олена Барановська з Крижополя.
Почесний гість фестивалю — кандидат історичних наук, завідувачка кафедри природничо-наукових дисциплін Хмельницького інституту конструювання і моделювання швейних виробів Лілія Іванкевич, дослідник творчості Широцького, презентувала книгу «Кость Широцький (1886—1919): науковець, просвітник, педагог».
Наш талановитий земляк навчався, а потім працював у Петербурзькому університеті. У 1918 році в уряді УНР був організатором секретаріату освіти. Серед його робіт найбільш відомі — «Гравюри Шевченка», «Карикатури Шевченка». Широцький залишив нащадкам двотомний рукопис «Історії українського мистецтва».
 
Вінницька область.